Επιλογή Νυφικού – Πώς να Επιλέξετε Νυφικό

Επιλογή Νυφικού – Πώς να Επιλέξετε Νυφικό

Η επιλογή νυφικού είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στα πλαίσια της οργάνωσης του γάμου σας.

Οι επιλογές είναι πολλές και τα καλύτερα νυφικά είναι αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στο στιλ και το σωματότυπο σας.

Κάντε έρευνα αγοράς για την επιλογή νυφικού.

Πριν ξεκινήσετε να γυρίζετε τα μαγαζιά, πρώτα κάντε την έρευνά σας. Πρέπει πάντα να γνωρίζετε τα βασικά όσον αφορά τα φορέματα (και να ξέρετε λίγη ορολογία), πριν ακόμα πατήσετε το πόδι σας σε κάποιο μαγαζί με νυφικά. Υπάρχει μία πληθώρα περιοδικών για νύφες, από όπου μπορείτε να αντλήσετε τόνους πληροφοριών. Όλα αυτά τα περιοδικά έχουν και ιστοσελίδες, όπου μπορείτε να βρείτε γρήγορες και χρήσιμες πληροφορίες, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε για να αγοράσετε το περιοδικό.

Αποφασίστε τι στυλ νυφικού που θέλετε.

Η επιλογή νυφικού μπορεί να ξεκινήσει από το στυλ που επιθυμείτε. Τα νυφικά βγαίνουν σε διαφορετικά κοψίματα και σχέδια. Πριν αποφασίσετε το οτιδήποτε άλλο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ποιο είδους νυφικό κολακεύει περισσότερο την σιλουέτα σας. Κοιτάξτε φωτογραφίες που να δείχνουν τους διάφορους τύπους. Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στα μηνύματα που υπάρχουν στις ιστοσελίδες γάμων και στα προφίλ των μελών για να βρείτε αληθινές γυναίκες να φορούν τα νυφικά, αντί να βασιστείτε σε επαγγελματικές φωτογραφίες που απεικονίζουν μοντέλα να τα φοράνε.
Για να επιλέξετε νυφικό είναι προτεινόμενο να δοκιμάσετε πάνω από ένα στυλ. Τα νυφικά “Ball Gown” έχουν πολύ πλούσιες φούστες και γενικά δείχνουν πολύ όμορφα σε οποιοδήποτε τύπο σώματος, εκτός και εάν η νύφη είναι πολύ κοντή και μικροκαμωμένη. Σε αυτή την περίπτωση, ένα τέτοιο νυφικό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό για τον μικρό σκελετό της. Τα νυφικά αυτά γενικά έχουν είτε ενσωματωμένο κρινολίνο είτε ένα εσώρουχο το οποίο πρέπει να φοράτε και το οποίο υποστηρίζει το σχήμα τους. Πρέπει όμως να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτό το επιπλέον ύφασμα μπορεί να είναι βαρύ και ογκώδες και απαιτεί περισσότερη προσοχή όταν το φοράτε.

Τα νυφικά σε γραμμή “A” συνήθως έχουν ένα εφαρμοστό μπούστο και μία φούστα η οποία ανοίγει απαλά από την μέση και δημιουργεί ένα σχήμα «A». Δεν είναι τόσο πλούσια όσο τα νυφικά τύπου “Ball Gown”, αλλά γενικά, κολακεύουν όλες τις γυναίκες και αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για όσες επιθυμούν να κρύψουν κάποιες ατέλειες στο κάτω μέρος του σώματός τους, αλλά δεν θέλουν να επιλέξουν τον τύπο νυφικών “Ball Gown.”

Τα νυφικά τύπου “Sheath” κολακεύουν τις αδύνατες, ισορροπημένες σιλουέτες. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φοριούνται από νύφες που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα το σώμα τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτό το είδος νυφικού δεν κρύβει τις ατέλειες. Εάν πιστεύετε ότι οι γοφοί ή οι γλουτοί σας είναι πολύ μεγάλοι, τότε είναι σίγουρο ότι θα είστε δυστυχισμένες μέσα σε ένα τέτοιο φόρεμα. Μην προσπαθήσετε πάση θυσία να το κάνετε να δείχνει όμορφο πάνω σας απλά και μόνο επειδή βρήκατε ένα νυφικό που σας αρέσει σε αυτό το στυλ. Δεν θέλετε να διακινδυνέψετε να νιώθετε άβολα ή αμήχανα την ημέρα του γάμου σας, ή να μετανιώνετε για την επιλογή σας κάθε φορά που κοιτάτε τις γαμήλιες φωτογραφίες σας.
Τα νυφικά τύπου “Empire Waist” έχουν φούστα η οποία πέφτει ακριβώς κάτω από το ύψος του στήθους. Αν και συνήθως βγαίνουν σε ποικίλους τύπους, όσον αφορά το σχήμα τους στην μέση και δεν θεωρούνται πάντα σαν ένα είδος κοψίματος, είναι πραγματικά μία υπέροχη επιλογή για χαλαρούς, μη επίσημους γάμους, ή γάμους σε τροπικό κλίμα. Συνήθως φτιάχνονται από ελαφριά, αέρινα υφάσματα. Είναι επίσης τέλεια για νύφες που βρίσκονται κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης, καθώς παρέχουν αρκετό επιπλέον χώρο στην περιοχή της μέσης, κάτι το οποίο τα κάνει ιδιαίτερα βολικά.

Φανταστείτε το γάμο σας.

Στην επιλογή νυφικού η φαντασία είναι απαραίτητη. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε με την φαντασία σας την ημέρα του γάμου σας. Τι φοράτε; Τι κόψιμο έχει το νυφικό σας; Τι ύφασμα; Έχει κεντήματα ή χάντρες; Τι χρώμα είναι; Με τόσες διαθέσιμες επιλογές, κάποιες φορές γίνεται κουραστικό να κοιτάτε εκατοντάδες ή και χιλιάδες νυφικά. Κάποιες νύφες λένε ότι αφού πέρασαν μία περίοδο κατά την οποία κοιτούσαν άπειρα νυφικά, μετά όλα άρχισαν να τους φαίνονται το ίδιο. Οπότε, πριν ξεκινήσετε να τα δοκιμάζετε, προσπαθήστε να οραματιστείτε την ημέρα του γάμου σας. Φανταστείτε πώς φαίνεται το νυφικό σας και γράψτε κάπου πρόχειρα μία λίστα από αυτά που περιγράφουν το νυφικό των ονείρων σας. Δεν χρειάζεται να ξέρετε όλη την ορολογία. Απλά γράψτε μία περιγραφή αυτού που βλέπετε στο μυαλό σας. Για παράδειγμα: “τύπου princess, σατέν, κάποια απόχρωση του άσπρου αλλά όχι κάτασπρο, με λεπτές τιράντες.”

Λάβετε υπόψη σας τις καιρικές συνθήκες της ημέρας του γάμου σας

Μία πληθώρα παραγόντων μπορεί να επηρεάσει το τι κάνει το κάθε συγκεκριμένο φόρεμα κατάλληλο για την περίσταση.
Στις πιο επίσημες τελετές συνήθως ταιριάζουν νυφικά το μήκος των οποίων φτάνει μέχρι το πάτωμα και μακριές ουρές, ενώ οι λιγότερο επίσημες τελετές (και ειδικά οι γάμοι προορισμών) αποτελούν μία υπέροχη ευκαιρία να φορέσετε ένα πιο κοντό νυφικό χωρίς καθόλου ουρά (ή μία ουρά που ίσα να αγγίζει το έδαφος). Ένα ακόμα παράδειγμα: σε κάποιες περιπτώσεις, τα στράπλες νυφικά θεωρούνται εντελώς ακατάλληλα για επίσημες τελετές.

Φυσικά η επιλογή νυφικού εξαρτάται και από την εποχή που έχετε επιλέξει για το γάμο σας. Εάν παντρεύεστε τον χειμώνα, μπορεί να μην θέλετε να φοράτε ένα ελαφρύ, λεπτό ύφασμα εκτός και εάν σχεδιάζετε να είστε μέσα όλη την ώρα. Εάν από την άλλη πλευρά σχεδιάζετε να κάνετε τον γάμο σας σε κάποια παραλία στα μέσα του Ιουλίου, μπορεί να μην θέλετε να φορέσετε κάποιο βαρύ ύφασμα όπως τον τύπο σατέν “δούκισσα”.

Ενώ στις πιο παραδοσιακές τελετές μπορεί να ταιριάζει ένα λευκό νυφικό, σε πολλές περιπτώσεις, τα νυφικά δεν χρειάζεται να είναι κατάλευκα πια! Πολλές γυναίκες διαλέγουν φορέματα που κολακεύουν τον τόνο της επιδερμίδας τους, από διαμαντένιο λευκό, ιβουάρ, σαμπανιζέ, ακόμα και άλλα χρώματα (ροζ, μπλε, κόκκινο). Διαλέξτε το χρώμα που σας κάνει να νιώθετε πιο όμορφη.
Αποφασίστε τον προϋπολογισμό σας.

Ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ σημαντικός στην επιλογή νυφικού, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν εναλλακτικές προκειμένου να αποκτήσετε το νυφικό που Όταν αποφασίζετε τον προϋπολογισμό σας, δεν χρειάζεται να θέσετε μία συγκεκριμένη τιμή. Απλά βρείτε ένα γενικό εύρος, όπως 1000 – 1500 €, ή ακόμα και 2000 – 3000 €. Μπορείτε πάντα αργότερα να αθετήσετε το ποσό που έχετε βάλει εάν πραγματικά το θέλετε, αλλά είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας ένα γενικό εύρος τιμής.
Σας ευχόμαστε να επιλέξετε το καλύτερο νυφικό για αυτή τη σημαντική ημέρα της ζωής σας!